صبا کُرد افشار که به عنوان یک کنشگر اجتماعی نام او را شنیده ایم بعد از مقابله مدنی در برابر یک حکومت توتالیتر اسلامی به 24 سال زندان محکوم شد.
هنگامیکه به نوع رفتار حکومت داعش و حکومت جمهوری اسلامی ایران نگاه میکنیم می بینیم که حاصل عملکرد آنها یکی است و آنهم حکم بنیادگرایانه و واپسگرا بر خلاف منشور جهانی حقوق بشر که حکومت ایران آنرا امضاء کرده و جمهوری اسلامی ظاهرا خود را پایبند به آن معرفی می کند. این حکم ضد انسانی و سرکوبگرانه در زمانی صادر می شود که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران خود را معلم حقوق بشر می نامند و در دانشگاه آنرا تدریس می کند!
اما تفاوتی در نوع رفتار این دو که از یک سرچشمه جاری می شوند وجود دارد و آن اینکه حکومت خلافت اسلامی داعش اجرای احکام خود را با پروپاگاندا و تبلیغات به نمایش می گذاشت ولی حکومت جمهوری اسلامی ایران بصورت خزنده و با توجیه قانونی آنرا اجرا کند که در ابتدا برای افکار عمومی در جهان بازتاب چندانی نداشته باشد و در عین حال باعث رعب و وحشت در بین کنشگران داخلی شود و در این بین زندگی یک انسان را تحت الشعاع قرار می دهد تا از اقدام مشابه و رو به جلوی همفکران او جلوگیری کند.
در کل می توانیم بگوئیم اقدام خانم کُرد افشار و دختران خیابان انقلاب یک تابوشکنی در تاریخ مقاومت مدنی زنان در مقابل سنت و احکام دینی است که امروزه نمی تواند به همان شیوه قرون گذشته که زن به نوعی بعنوان یک برده و ابزار در جهت سنت جامعه ، شرع دین و عادت و روزمرگی مردان بود نگاه کرد. ظاهرا بر طبق شواهد و قرائن این قشر از جامعه خواهان تنفس در هوای آزاد و استقلال عمل، می خواهد زندگی در کنار امنیت اجتماعی و برخورداری از حیات مستقل از لحاظ شخصیتی را تحقق بخشد.
این یک مقوله از سیر تکاملی تاریخ در این نقطه از زمین است، هر چند با تاخیر ولی در حال به وقوع پیوستن است که احتمال دارد از بسیاری از جوامع مترقی نیز پیشی بگیرد چون با الحاق یک تجربه نو از مبارزه خاص مدنی در قرن 21، دستاورد و فعالیت زنان جهان در قرن گذشته را هم باخود دارد.
نظرات
ارسال یک نظر