رد شدن به محتوای اصلی

اعدام دسته‌جمعی ۲۲ نفر در اهواز با هدف ایجاد رعب و وحشت در بین مردم

نقض آشکار مواد10،9،8،7 اعلامیه جهانی حقوق بشر که ایران آنرا امضا کرده است
نصار مومنی تيماس فرزند محمد ۸ماه پيش دستگير و در هنگام واقعه اهواز در زندان اوين تهران بود

در پی حمله مسلحانه به رژه نیروهای مسلح در سپتامبر 2018 که 24 کشته و 60 زخمی در پی داشت، موجی از بازداشت‌ها در اهواز به راه افتاد و صدها نفر از فعالان سیاسی، فرهنگی و شهروندان عادی در اهواز دستگیر شدند.

درباره این دستگیری‌ها سازمان عفو بین الملل روز جمعه 2 نوامبر 2018 بیانیه‌ای منتشر و موج دستگیری‌های بی‌رویه در اهواز را محکوم کرد.
فیلیپ لوتر، مدیر بخش پژوهش‌های خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین الملل در این بیانیه گفته که حجم بازداشت‌های هفته‌های گذشته باعث نگرانی شدید است و زمانبندی آن نشان می‌دهد که مقامات ایران حملات اهواز را بهانه‌ای برای مقابله با اعضای عرب های اهواز از جمله اعضای جامعه مدنی و فعالان سیاسی به کار گرفته و تا مخالفت‌ها در منطقه را سرکوب کند.»

آقای لوتر در ادامه افزود: «همه افرادی که در حملات اهواز دست داشتند باید به دادگاه‌های عادل سپرده شوند ولی بازداشت‌های بی‌رویه راه عدالت‌جویی برای قربانیان نیست.»

عفو بین الملل گفت که تا کنون از فعالان عرب خارج از ایران نام 178 شخص بازداشت شده را دریافت کرده اما فعالان عرب این تعداد را 600 نفر از جمله فعالان سیاسی و فعالان حقوق اقلیت‌ها عنوان می‌کنند.
بنا به گزارش فعالان حقوق بشر از اهواز در ۲۰ آبان ماه ۹۷؛ اداره اطلاعات اهواز با بعضى از خانواده هاى ۲۲نَفَر كه وزارت اطلاعات فيلم آنها را منتشر كرده بود تماس گرفته و برگه فوت آنها را به خانواده ها داده و از خانواده ها تعهد گرفته شده كه حق تجمع يا برگزارى مراسم فاتحه را نداريد.



اين منبع مى گويد: جسد افراد اعدام شده به خانواده ها تحويل داده نشده است.
مسؤلينى از زندان مركزى اهواز و دادگاه انقلاب اين خبر را تاييد اما تا كنون خبرگزارى ها آن را منتشر نكردند. شايان ذكر است كه بعد از هجوم به رژه اهواز، نيروهاى امنيتى اقدام به بازداشت هاى وسيعى كرده است و صدها نَفَر از فعالان مدنى و فرهنگى و آنهايى كه سابقه حبس يا بازداشت در رابطه با فعاليتهاى سياسى و فرهنگى داشته اند نيز بازداشت كردند، فعالان حقوق بشر تعداد بازداشت شدگان را بيش از ۸۰۰نَفَر عنوان كردند.این ۲۲نفر که از شهروندان عرب اهوازی هستند بنا به گزارشات رسیده روز ۱۷ آبان‌ به صورت دسته‌جمعی در زندان مرکزی اهواز اعدام شده‌اند.جسد افراد اعدام شده به خانواده ها تحويل داده نشده به خانواده‌های اعدام شدگان اجازه داشتن مراسم ترحیم هم داده نشده است.
اسامى ۶نفر از افرادى كه اعدام آنها محرز شد بشرح زير است:
۱-  محمد مومنی تيماس ۵۸ ساله
۲-  نصار مومنی تيماس فرزند محمد (نصار تيماس فرزند محمد مؤمني تيماس از اهالى شكاره همراه پدرش اعدام شده است. نصار  تيماس ۸ماه پيش دستگير و در زندان اوين تهران بود).
۳-  احمد حيدرى
۴-  حاتم سوارى
۵-  احمد سیلاوی
۶-  علی بیت سیاح

ماده ی ۷
همه در برابر قانون برابرند و همگان سزاوار آن اند تا بدون هیچ تبعیضی به طور برابر در پناه قانون باشند. همه انسانها محق به پاسداری و حمایت در برابر هرگونه تبعیض که ناقض این «اعلامیه» است. همه باید در برابر هر گونه عمل تحریک آمیزی که منجر به چنین تبعیضاتی شود، حفظ شوند.

ماده ی ۸
هر انسانی سزاوار و محق به دسترسی مؤثر به مراجع دادرسی از طریق محاکم ذیصلاح ملی در برابر نقض حقوق اولیه ای است که قوانین اساسی یا قوانین عادی برای او برشمرده و به او ارزانی داشته اند.

ماده ی ۹
هیچ احدی نباید مورد توقیف، حبس یا تبعید خودسرانه قرار گیرد.

ماده ی ۱۰
هر انسانی سزاوار و محق به دسترسی کامل و برابر به دادرسی آشکار و عادلانه توسط دادگاهی بیطرف و مستقل است تا در برابر هر گونه اتهام جزایی علیه وی، به حقوق و تکالیف وی رسیدگی کند.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

زندانهای ایران هرگز برای زندانیان سیاسی امن نبوده است

به قلم  پانته‌آ بهرامی، انتشار در ایندیپندنت فارسی قتل علیرضا شیر محمدعلی در زندان فشافویه ( درجنوب تهران، خرداد امسال) در حالی انجام گرفت که توجه رسانه‌های ایران و جهان  بر روی موضوع تنش در خلیج فارس و تحریم های ایران قرار داشت و لذا این موضوع پوشش لازم رسانه ای را نگرفت. دقت در این قتل و نوع  خشونتی که در آن به کار برده شده، یعنی وارد کردن ۳۰ ضربه چاقو به قلب و بدن یاد آور قتل پروانه و داریوش فروهر، شاپور بختیار،  فریدون فرخزاد است. همه این افراد با سلاح سرد به عبارت دیگر با چاقو و ضربات بسیار متعدد، کشته شدند. صرف‌نظر از تفاوت این افراد، حلقه‌ای مشترک آنها را به هم وصل می‌کند و آن مخالفت با نهاد قدرت در ایران است، گفتمانی که آزادی های سیاسی را محدود می‌کند، در زندگی اجتماعی و نوع پوشش دخالت می‌کند و بالاخره به نوع اندیشه آنان نیز تعرض می‌کند. نکته دیگر تداوم این قتل ها در سه نسل مختلف است، در سال ۱۳۷۰ هنگامی که قتل شاپور بختیار در فرانسه رخ داد او ۷۶ ساله بود، فرخزاد به هنگام قتل در آلمان ۵۶ ساله و علیرضا شیر محمد علی تنها ۲۱ سال داشت...

بازداشت ۳۲ شهروند و فعال کورد در کوردستان و آذربایجان غربی در تیرماه

بعداز اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران در ماه گذشته در شهر سنندج کنگره مشاهیر فرهنگی کورد را برگزار کرد از طرفی اقدام به بازداشت تعداد قابل توجهی از شهروندان کورد فعال مدنی و زیست محیطی در دو استان آذربایجان غربی و کوردستان نموده است که تعدادی از شرکت کنندگان آن کنگره هم جزو بازداشت شدگان هستند! به گزارش شبکه حقوق بشر کوردستان حداقل ۳۲ شهروند و فعال کورد در تیرماه گذشته توسط اداره اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در چند شهر استانهای آذربایجان غربی و کوردستان بازداشت شده‌اند. بر اساس این گزارش، این افراد در شهرهای کامیاران، سنندج،‌ مریوان، سقز، تکاب، شاهین‌دژ، اشنویه، مهاباد و ماکو بازداشت و به بازداشتگاه‌های شهرهای سقز، سنندج و ارومیه منتقل شده‌اند. شبکه حقوق بشر کوردستان به نقل از اعضای خانواده تعدادی از این بازداشت‌شدگان اعلام کرد که آنان هیچ تماس تلفنی و ملاقات حضوری با بازداشت‌شدگان نداشته‌اند. یک شهروند کورد که اخیرا در ارومیه بازداشت شده بود، پس از آزادی گفت که پس از درگیری نیروهای یکی از احزاب کورد با نیروهای نظامی در چالدران، «تعداد زیادی از شهروندا...

سالگرد اولین فتوای جهاد در قرن بیستم به روایت تصویر که علیه مردم کُرد صادر شد

در نیمه دوم قرن بیستم حتی با وجود جنگ سرد، خاورمیانه به صورت نسبی کم کم روی آرامش را به خودمی دید که یک روحانی واپسگرا و تندرو از دل انقلاب ایران ظهور کرد. گویی می خواست از تمام مردم دنیا، فرهنگها و تمدن ها و ادیان و اقوام و ملل انتقام بگیرد گویی عقده های فراوان ارضاء نشده ای در قتل و غارت و خونریزی داشت تا خود را و فرهنگ شومش را بنیاد نهد. آری او فرهنگ خود را بنیاد نهاد واولین فرمان جهاد در قرن بیستم را علیه مردم کُرد صادر کرد و سپس در پی آن رقبای و همکاران گاه دوست و گاه رقیب او مانند القاعده، طالبان و داعش با تآسی از موفقیت او جهاد ناپاک خود را در خاورمیانه در جهت صدور و اجرای شریعت آغاز کردند که تاکنون دامنگیر مردمان و کشورهای خاورمیانه است و مردم ایران بخصوص زیر تازیانه های فرهنگ انقلابی خمینی فشارهای ناگوار اقتصادی، حقوق ابتدایی بشری، سیاسی، هنجارشکنی های اجتماعی،اختلاس ها و دزدیهای نجمومی از اموال ملی و رانت خواری های ملایان و وابسته هایشان را تجربه می کنند. شاید اینست نتیجه تعصب و تندروی که مردم ایران هم در ابتدا در مقیاس بزرگی با آن همراه بودند.   ...