رد شدن به محتوای اصلی

میزان نقض حقوق بشر درشهرهای کوچک ایران مضاعف است




میزان نقض حقوق بشر درشهرهای کوچک ایران مضاعف است




کاوه شیخ محمدی

Image result for ‫نقض حقوق بشر‬‎

این مطلب کوتاه را در خرداد سال 1393 نوشتم که بعلت ناپدید شدن وبلاگ قبلی ام، دوباره لازم دیدم انرا در وبلاگ جدیدم منتشر کنم.

باتوجه به تجربیات شخصی خودم،  ناظران حقوق بشر در مورد ایران ، تنها  از مواردی آگاهی دارند که در شهرهای بزرگ اتفاق می افتد. این در صورتی است  که با احتساب جمعیت شهرستانهای کوچکتر، به رقم قابل ملاحظه ای دست می یابیم که با استناد به آن می توان اظهار داشت ابعاد وسیعی از نقض حقوق بشر به دور از دیدگان ناظران مرکزنشین و رسانه های خارجی اتفاق می افتد که برای سالیان طولانی هیچ گونه بازتابی نداشته و اکثرا نام محکومان "مشهور" و یا  محکومانی که نام انها "رسانه ای"  شده است و در دادگاههای تهران محکوم شده اند انعکاس می یابد.

در حالیکه اگر با نگاه ویژه مسله را بررسی کنیم در بعضی از زندانهای غیر مرکزی ایران، نسبت آمار کسانیکه به جرم آزادی بیان، روزنامه نگاری، دگر اندیشی و سیاسی تحمل حبس می نمایند حداقل 10% آمار زندانها را تشکیل می دهند و اگر این آمار را با زندانیان مشابه در زندانهای تهران مقایسه کنیم به لحاظ نسبتهای آماری در شهرهای بی نام و نشان ایران محکومان این جرایم  کثرت بیشتری دارند که بصورت خاموش و دور از چشم همگان با مشکلات روحی و روانی زندان و بدون برخورداری از مزایای قانونی با درد و محنت، عمرشان را سپری می کنند‍‍‍ ‍‍‍‍‍‍‍.

حال سخن اینجانب که برای اولین بار در این مورد باب گفتمان را گشوده ام اینست که " ظلم و تعدی به حقوق انسانی در شهرهای کوچک ایران مضاعف است " و از طرفی دادستانها و قضات بدون واهمه از اینکه در صورت هرگونه قضاوت ناعادلانه ، احکام سنگین و نام و پرونده این زندانیان رسانه ای نمی شود.

قوه قضاییه احکام سنگین را طبق نظر آیت الله های ذینفع  نظام  و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی  صادر می کنند که بعد از اجرای حکم فرد محکوم و خانواده او را دچار رنج ومحنت و ترس و ارعاب شدید از عواقب ناشی از صدور حکم های سنگین تر می کنند و از طرفی مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه کنونی ایران نیز مزید بر علت می شود.

با این تواصیف از کلیه نخبگان علم آمار، افراد کارشناس در زمینه حقوق بشر و آسیب های اجتماعی که متعهدانه برای احقاق حقوق انسانی در سطح ایران و جهان فعالیت می کنند تقاضا دارم این موضوع را دست مایه مطالعات خود قرار داده و منعکس نمایند تا شاید موجبات پیشگیری از ظلم مضاعف و ترمیم آسیب های این دسته از مردم ایران گردد که قربانی احکام سلیقه ای نظام اسلامی شده اند و دولت جمهوری اسلامی را وادار به ترک یا تعدیل رفتار سازمانهای امنیتی و دستگاه قضایی خود کند.

در پایان یادآوری میکنم که هم اکنون در ابتدای قرن بیست و یکم  دیگر خبری از اردوگاههای کار اجباری استالین نیست اما دولت جمهوری اسلامی ایران همین رفتار ناشایست را بصورت پراکنده و کاملا بی نام ونشان  در جایجای کشور ایران علیه منتقدان نظام جمهوری اسلامی و در قالب مجازات زندان اجرا می کند.



نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

زندانهای ایران هرگز برای زندانیان سیاسی امن نبوده است

به قلم  پانته‌آ بهرامی، انتشار در ایندیپندنت فارسی قتل علیرضا شیر محمدعلی در زندان فشافویه ( درجنوب تهران، خرداد امسال) در حالی انجام گرفت که توجه رسانه‌های ایران و جهان  بر روی موضوع تنش در خلیج فارس و تحریم های ایران قرار داشت و لذا این موضوع پوشش لازم رسانه ای را نگرفت. دقت در این قتل و نوع  خشونتی که در آن به کار برده شده، یعنی وارد کردن ۳۰ ضربه چاقو به قلب و بدن یاد آور قتل پروانه و داریوش فروهر، شاپور بختیار،  فریدون فرخزاد است. همه این افراد با سلاح سرد به عبارت دیگر با چاقو و ضربات بسیار متعدد، کشته شدند. صرف‌نظر از تفاوت این افراد، حلقه‌ای مشترک آنها را به هم وصل می‌کند و آن مخالفت با نهاد قدرت در ایران است، گفتمانی که آزادی های سیاسی را محدود می‌کند، در زندگی اجتماعی و نوع پوشش دخالت می‌کند و بالاخره به نوع اندیشه آنان نیز تعرض می‌کند. نکته دیگر تداوم این قتل ها در سه نسل مختلف است، در سال ۱۳۷۰ هنگامی که قتل شاپور بختیار در فرانسه رخ داد او ۷۶ ساله بود، فرخزاد به هنگام قتل در آلمان ۵۶ ساله و علیرضا شیر محمد علی تنها ۲۱ سال داشت...

بازداشت ۳۲ شهروند و فعال کورد در کوردستان و آذربایجان غربی در تیرماه

بعداز اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران در ماه گذشته در شهر سنندج کنگره مشاهیر فرهنگی کورد را برگزار کرد از طرفی اقدام به بازداشت تعداد قابل توجهی از شهروندان کورد فعال مدنی و زیست محیطی در دو استان آذربایجان غربی و کوردستان نموده است که تعدادی از شرکت کنندگان آن کنگره هم جزو بازداشت شدگان هستند! به گزارش شبکه حقوق بشر کوردستان حداقل ۳۲ شهروند و فعال کورد در تیرماه گذشته توسط اداره اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در چند شهر استانهای آذربایجان غربی و کوردستان بازداشت شده‌اند. بر اساس این گزارش، این افراد در شهرهای کامیاران، سنندج،‌ مریوان، سقز، تکاب، شاهین‌دژ، اشنویه، مهاباد و ماکو بازداشت و به بازداشتگاه‌های شهرهای سقز، سنندج و ارومیه منتقل شده‌اند. شبکه حقوق بشر کوردستان به نقل از اعضای خانواده تعدادی از این بازداشت‌شدگان اعلام کرد که آنان هیچ تماس تلفنی و ملاقات حضوری با بازداشت‌شدگان نداشته‌اند. یک شهروند کورد که اخیرا در ارومیه بازداشت شده بود، پس از آزادی گفت که پس از درگیری نیروهای یکی از احزاب کورد با نیروهای نظامی در چالدران، «تعداد زیادی از شهروندا...

مالچ پاشی راهکار اشتباه، بلای جان خاک خوزستان

فرسايش خاك يكي از شاخص ‌ترين اشكال تخريب سرزمين است. سال گذشته معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزي اعلام كرد كه فرسايش خاك در ايران ۲.۵ برابر متوسط جهاني است. از آنجايي كه بخش وسيعي از كشور ما در ناحيه خشك واقع شده و اغلب اين نواحي نيز به صورت مستمر در معرض وزش بادهاي فصلي و دايمي قرار دارند لذا اتخاذ تدابير و راه‌حل‌هاي خردمندانه از جمله ضروريات تلقي مي‌شود.  يكي از راهكارهايي كه به منظور تثبيت خاك و مقابله با ماسه بادي‌هاي روان در ايران مطرح شده و در ظرف روزهاي اخير هم نگراني ‌هاي جدي را در نزد جامعه محيط‌ زيست به همراه داشته؛ طرح موسوم به مالچ‌پاشي است. در اين مقاله به شما خواهيم گفت كه چه چيزهايي درباره مالچ واقعيت و چه چيزهايي شايعه و صرفا سياه ‌نمايي است.  ** مالچ مقصر است يا تپه ‌هاي ماسه‌اي  كارشناسان محيط ‌زيست معتقدند كه از بين رفتن تالاب‌ها، خشكسالي و كم‌آبي دليل اصلي شكل ‌گيري ريزگردهاست. برخي فرضيات غيركارشناسي هست كه در آنها تپه‌ هاي ماسه‌اي را عامل شكل‌گيري ريزگردها عنوان مي‌كنند و استفاده از مالچ را هم راهكاري براي مهار ريزگردها مي‌دانند، در حالي كه كارشن...