رد شدن به محتوای اصلی

عفو بین‌الملل: در نظام عدالت کیفری حاکم بر ایران، فقدان اهمیت به جان انسان‌ها و عدم پاسخ‌گویی مسئولان موج می‌زند

عفو بین‌الملل: در نظام عدالت کیفری حاکم بر ایران، فقدان اهمیت به جان انسان‌ها و عدم پاسخ‌گویی مسئولان موج می‌زند

آژانس کُردپا: عفو بین‌الملل امتناع مقامات حکومت ایران از تحویل جسد استاد کانادایی-ایرانی برای کالبدشکافی مستقل را "پنهان‌کاری سنگدلانه" می‌داند.
مگدلنا مغربی، معاون شمال آفریقا و خاورمیانه عفو بین‌الملل در واکنش به گزارش‌های مبنی بر امتناع مقامات حکومت ایران از تحویل جسد کاووس سید امامی به خانواده‌اش و گذاشتن پیش شرط ‌که خاکسپاری باید سریع و بدون کالبد شکافی مستقل انجام بگیرد، اعلام کرده است: "جلوگیری مقامات از انجام تحقیقات مستقل در مورد مرگ بسیار مشکوک دکتر سید امامی نشان از یک تلاش عامدانه و برنامه‌ریزی شده برای پنهان کردن هر گونه شواهدی از شکنجه‌ و قتل احتمالی دارد. او در زندان اوین جایی که بازداشت‌شدگان تحت نظارت مستمر هستند و تمام وسایل شخصی از آنها گرفته می‌شود، بازداشت بود و امکان خودکشی در چنین شرایطی تقریبا محال است."

وی می‌گوید: "این که بر بدن دکتر سید امامی آثار جرم همچون علائم شکنجه وجود داشته باشد و یا به سرنخ‌های دیگر در رابطه با دلائل مرگ وی اشاره کند مورد توجه جدی ماست. ما از دولت کانادا و جامعه بین‌المللی می‌خواهیم تا به مقامات ایران برای انجام تحقیقات مستقل در مورد شرایط پیرامون مرگ دکتر سید امامی مطابق با استاندادرهای بین‌المللی حقوق بشر فشار وارد آورند. افراد مسئول به همراه کسانی که در جایگاه ریاست و نظارت قرار دارند باید به دست عدالت سپرده شوند."

مرگ کاووس سیدامامی سومین موردی است که از آغاز اعتراضات دی‌ماه به عنوان خودکشی در بازداشتگاه اعلام شده است. یک مورد چهارم مرگ در بازداشتگاه نیز به تایید مقامات رسیده است ولی آنها هنوز علت آن را عنوان نکرده‌اند. 

مگدلنا مغربی خاطر نشان کرد: "تعداد رو به افزایش موارد مرگ در حین بازداشت و خودداری مقامات از انجام تحقیقات مستقل و شفاف، تصویری عمیقا دلهره‌آور از نظام عدالت کیفری حاکم بر ایران به دست می‌دهد که در آن فقدان اهمیت به جان انسان‌ها و عدم پاسخ‌گویی مسئولان موج می‌زند." 

معاون شمال آفریقا و خاورمیانه عفو بین‌الملل تصریح کرد: "دادستان کل تهران در اظهاراتی در تاریخ ۲۲ بهمن گفته است که کاووس سید امامی با توجه به اینکه می‌دانسته است اعترافات زیادی هم علیه وی شده و هم خود اعترافاتی داشته، در زندان دست به خودکشی زده است. این سخنان در مورد اعتراف‌گیری از کاووس سید امامی به نگرانی‌های موجود درباره اعمال شکنجه علیه او شدت می‌بخشد."

کاووس سید امامی چهارم بهمن‌ماه بازداشت و مورد تحت بازجویی قرار گرفته است و از نظر عفو بین الملل او یک زندانی عقیدتی محسوب مى‌گردد چرا که اساس اتهامات امنیتی مطرح علیه وی، فعالیت‌های مسالمت‌آمیزش در حوزه محیط زیست بوده است.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

زندانهای ایران هرگز برای زندانیان سیاسی امن نبوده است

به قلم  پانته‌آ بهرامی، انتشار در ایندیپندنت فارسی قتل علیرضا شیر محمدعلی در زندان فشافویه ( درجنوب تهران، خرداد امسال) در حالی انجام گرفت که توجه رسانه‌های ایران و جهان  بر روی موضوع تنش در خلیج فارس و تحریم های ایران قرار داشت و لذا این موضوع پوشش لازم رسانه ای را نگرفت. دقت در این قتل و نوع  خشونتی که در آن به کار برده شده، یعنی وارد کردن ۳۰ ضربه چاقو به قلب و بدن یاد آور قتل پروانه و داریوش فروهر، شاپور بختیار،  فریدون فرخزاد است. همه این افراد با سلاح سرد به عبارت دیگر با چاقو و ضربات بسیار متعدد، کشته شدند. صرف‌نظر از تفاوت این افراد، حلقه‌ای مشترک آنها را به هم وصل می‌کند و آن مخالفت با نهاد قدرت در ایران است، گفتمانی که آزادی های سیاسی را محدود می‌کند، در زندگی اجتماعی و نوع پوشش دخالت می‌کند و بالاخره به نوع اندیشه آنان نیز تعرض می‌کند. نکته دیگر تداوم این قتل ها در سه نسل مختلف است، در سال ۱۳۷۰ هنگامی که قتل شاپور بختیار در فرانسه رخ داد او ۷۶ ساله بود، فرخزاد به هنگام قتل در آلمان ۵۶ ساله و علیرضا شیر محمد علی تنها ۲۱ سال داشت...

بازداشت ۳۲ شهروند و فعال کورد در کوردستان و آذربایجان غربی در تیرماه

بعداز اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران در ماه گذشته در شهر سنندج کنگره مشاهیر فرهنگی کورد را برگزار کرد از طرفی اقدام به بازداشت تعداد قابل توجهی از شهروندان کورد فعال مدنی و زیست محیطی در دو استان آذربایجان غربی و کوردستان نموده است که تعدادی از شرکت کنندگان آن کنگره هم جزو بازداشت شدگان هستند! به گزارش شبکه حقوق بشر کوردستان حداقل ۳۲ شهروند و فعال کورد در تیرماه گذشته توسط اداره اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در چند شهر استانهای آذربایجان غربی و کوردستان بازداشت شده‌اند. بر اساس این گزارش، این افراد در شهرهای کامیاران، سنندج،‌ مریوان، سقز، تکاب، شاهین‌دژ، اشنویه، مهاباد و ماکو بازداشت و به بازداشتگاه‌های شهرهای سقز، سنندج و ارومیه منتقل شده‌اند. شبکه حقوق بشر کوردستان به نقل از اعضای خانواده تعدادی از این بازداشت‌شدگان اعلام کرد که آنان هیچ تماس تلفنی و ملاقات حضوری با بازداشت‌شدگان نداشته‌اند. یک شهروند کورد که اخیرا در ارومیه بازداشت شده بود، پس از آزادی گفت که پس از درگیری نیروهای یکی از احزاب کورد با نیروهای نظامی در چالدران، «تعداد زیادی از شهروندا...

سالگرد اولین فتوای جهاد در قرن بیستم به روایت تصویر که علیه مردم کُرد صادر شد

در نیمه دوم قرن بیستم حتی با وجود جنگ سرد، خاورمیانه به صورت نسبی کم کم روی آرامش را به خودمی دید که یک روحانی واپسگرا و تندرو از دل انقلاب ایران ظهور کرد. گویی می خواست از تمام مردم دنیا، فرهنگها و تمدن ها و ادیان و اقوام و ملل انتقام بگیرد گویی عقده های فراوان ارضاء نشده ای در قتل و غارت و خونریزی داشت تا خود را و فرهنگ شومش را بنیاد نهد. آری او فرهنگ خود را بنیاد نهاد واولین فرمان جهاد در قرن بیستم را علیه مردم کُرد صادر کرد و سپس در پی آن رقبای و همکاران گاه دوست و گاه رقیب او مانند القاعده، طالبان و داعش با تآسی از موفقیت او جهاد ناپاک خود را در خاورمیانه در جهت صدور و اجرای شریعت آغاز کردند که تاکنون دامنگیر مردمان و کشورهای خاورمیانه است و مردم ایران بخصوص زیر تازیانه های فرهنگ انقلابی خمینی فشارهای ناگوار اقتصادی، حقوق ابتدایی بشری، سیاسی، هنجارشکنی های اجتماعی،اختلاس ها و دزدیهای نجمومی از اموال ملی و رانت خواری های ملایان و وابسته هایشان را تجربه می کنند. شاید اینست نتیجه تعصب و تندروی که مردم ایران هم در ابتدا در مقیاس بزرگی با آن همراه بودند.   ...