رد شدن به محتوای اصلی

مجمع عمومی سازمان ملل نقض حقوق بشر در ايران را محکوم کرد ( دویچه ویله DW )


مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز دوشنبه با تصویب قطعنامه‌ای نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرد. قطعنامه از دولت ایران خواسته است که به تعهدات خود در رعایت موازین حقوق بشر عمل کند.




مجمع عمومی سازمان ملل در روز ۱۹ دسامبر (۲۸ آذر) قطعنامه‌ای را تصویب کرد که پیشتر در روز سوم نوامبر (۳۰ آبان) در کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد به تصویب رسیده بود. این قطعنامه با ۸۹ رأی موافق، ۶۴ رأی ممتنع و ۳۰ رأی مخالف به تصویب رسید. در کمیته حقوق بشر در ماه نوامبر، ۸۶ کشور به این قطعنامه رأی مثبت داده بودند.
قطعنامه سازمان ملل، ایران را به دلیل سرکوب مخالفان سیاسی، شلاق زدن، قطع عضو و به‌ویژه افزایش چشمگیر شمار اعدام‌ها محکوم کرده است. در قطعنامه‌ی مصوب مجمع عمومی، پیگرد اقلیت‌های مذهبی و تبعیض علیه آنان محکوم و در مورد تهدید به اعدام کسانی که به مسیحیت روی آورده‌اند ابراز نگرانی شده است.
بخاطر وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران، سازمان ملل متحد در اواسط تابستان گذشته برای ایران گزارشگر ویژه تعیین کرد. احمد شهید، گزارشگر ویژه ایران، نخستین گزارش خود را در ماه سپتامبر به سازمان ملل ارائه کرد.



احمد شهید در گزارش خود به موارد متعددی از نقض حقوق بشر در ایران اشاره کرده بود چون شکنجه، رفتارهای بی‌رحمانه و تحقیرآمیز به هنگام بازداشت و بازجویی، سلول‌های انفرادی، تهدید و ارعاب 

خانواده‌های بازداشت‌شدگان، تعیین وثیقه‌های سنگین و در موارد بسیار بازنگرداندن وثیقه حتی پس از تبرئه زندانی، صدور احکام اعدام در نبود دادگاههای صالح، جایگاه نامناسب زنان در قانون و جامعه، آزار و اذیت اقلیت‌های قومی و سلب حقوق مدنی و سیاسی آنان، آزار و ارعاب مدافعان حقوق بشر و فعالان جامعه مدنی با طرح اتهاماتی علیه آنها چون "اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری".


سازمان عفو بین‌الملل در تازه‌ترین گزارش خود از بیش از ۶۰۰ مورد اعدام در ایران در یک سال اخیر خبر داده است. شماری از این اعدام‌ها مخفیانه صورت گرفته است. مقامات جمهوری اسلامی این اعدام‌ها را به عنوان بخشی از مبارزه خود علیه قاچاق و اعتیاد در ایران توصیف می‌کنند.
در مهرماه سال جاری نيز بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل متحد، در گزارشی وضعیت حقوق بشر در ایران را "نگران‌کننده" خوانده بود. باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، روز گذشته گفت ایران کشوری است که با زیرپا گذاشتن موازین حقوق بشر در عرصه جهانی مطرود شده است.
قطعنامه‌ی مصوب روز ۱۹ دسامبر در مجمع عمومی سازمان ملل از دولت ایران می‌خواهد که به تعهدات خود در رعایت موازین حقوق بشر عمل کند.
گزارش از دویچه ویله DW

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

زندانهای ایران هرگز برای زندانیان سیاسی امن نبوده است

به قلم  پانته‌آ بهرامی، انتشار در ایندیپندنت فارسی قتل علیرضا شیر محمدعلی در زندان فشافویه ( درجنوب تهران، خرداد امسال) در حالی انجام گرفت که توجه رسانه‌های ایران و جهان  بر روی موضوع تنش در خلیج فارس و تحریم های ایران قرار داشت و لذا این موضوع پوشش لازم رسانه ای را نگرفت. دقت در این قتل و نوع  خشونتی که در آن به کار برده شده، یعنی وارد کردن ۳۰ ضربه چاقو به قلب و بدن یاد آور قتل پروانه و داریوش فروهر، شاپور بختیار،  فریدون فرخزاد است. همه این افراد با سلاح سرد به عبارت دیگر با چاقو و ضربات بسیار متعدد، کشته شدند. صرف‌نظر از تفاوت این افراد، حلقه‌ای مشترک آنها را به هم وصل می‌کند و آن مخالفت با نهاد قدرت در ایران است، گفتمانی که آزادی های سیاسی را محدود می‌کند، در زندگی اجتماعی و نوع پوشش دخالت می‌کند و بالاخره به نوع اندیشه آنان نیز تعرض می‌کند. نکته دیگر تداوم این قتل ها در سه نسل مختلف است، در سال ۱۳۷۰ هنگامی که قتل شاپور بختیار در فرانسه رخ داد او ۷۶ ساله بود، فرخزاد به هنگام قتل در آلمان ۵۶ ساله و علیرضا شیر محمد علی تنها ۲۱ سال داشت...

بازداشت ۳۲ شهروند و فعال کورد در کوردستان و آذربایجان غربی در تیرماه

بعداز اینکه حکومت جمهوری اسلامی ایران در ماه گذشته در شهر سنندج کنگره مشاهیر فرهنگی کورد را برگزار کرد از طرفی اقدام به بازداشت تعداد قابل توجهی از شهروندان کورد فعال مدنی و زیست محیطی در دو استان آذربایجان غربی و کوردستان نموده است که تعدادی از شرکت کنندگان آن کنگره هم جزو بازداشت شدگان هستند! به گزارش شبکه حقوق بشر کوردستان حداقل ۳۲ شهروند و فعال کورد در تیرماه گذشته توسط اداره اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در چند شهر استانهای آذربایجان غربی و کوردستان بازداشت شده‌اند. بر اساس این گزارش، این افراد در شهرهای کامیاران، سنندج،‌ مریوان، سقز، تکاب، شاهین‌دژ، اشنویه، مهاباد و ماکو بازداشت و به بازداشتگاه‌های شهرهای سقز، سنندج و ارومیه منتقل شده‌اند. شبکه حقوق بشر کوردستان به نقل از اعضای خانواده تعدادی از این بازداشت‌شدگان اعلام کرد که آنان هیچ تماس تلفنی و ملاقات حضوری با بازداشت‌شدگان نداشته‌اند. یک شهروند کورد که اخیرا در ارومیه بازداشت شده بود، پس از آزادی گفت که پس از درگیری نیروهای یکی از احزاب کورد با نیروهای نظامی در چالدران، «تعداد زیادی از شهروندا...

مالچ پاشی راهکار اشتباه، بلای جان خاک خوزستان

فرسايش خاك يكي از شاخص ‌ترين اشكال تخريب سرزمين است. سال گذشته معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزي اعلام كرد كه فرسايش خاك در ايران ۲.۵ برابر متوسط جهاني است. از آنجايي كه بخش وسيعي از كشور ما در ناحيه خشك واقع شده و اغلب اين نواحي نيز به صورت مستمر در معرض وزش بادهاي فصلي و دايمي قرار دارند لذا اتخاذ تدابير و راه‌حل‌هاي خردمندانه از جمله ضروريات تلقي مي‌شود.  يكي از راهكارهايي كه به منظور تثبيت خاك و مقابله با ماسه بادي‌هاي روان در ايران مطرح شده و در ظرف روزهاي اخير هم نگراني ‌هاي جدي را در نزد جامعه محيط‌ زيست به همراه داشته؛ طرح موسوم به مالچ‌پاشي است. در اين مقاله به شما خواهيم گفت كه چه چيزهايي درباره مالچ واقعيت و چه چيزهايي شايعه و صرفا سياه ‌نمايي است.  ** مالچ مقصر است يا تپه ‌هاي ماسه‌اي  كارشناسان محيط ‌زيست معتقدند كه از بين رفتن تالاب‌ها، خشكسالي و كم‌آبي دليل اصلي شكل ‌گيري ريزگردهاست. برخي فرضيات غيركارشناسي هست كه در آنها تپه‌ هاي ماسه‌اي را عامل شكل‌گيري ريزگردها عنوان مي‌كنند و استفاده از مالچ را هم راهكاري براي مهار ريزگردها مي‌دانند، در حالي كه كارشن...