رد شدن به محتوای اصلی

جاوید رحمان گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل خواستار بازدید از ایران شد‎

گزارشگر ویژه سازمان ملل خواستار انجام تحقیقات در مورد مرگ بازداشت‌شدگان در زمان حبس و دیگر اتهام‌های وارد شده در مورد نقض حقوق زندانیان شده‌است.

گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران که در تیر ماه در این مقام برگزیده شد، در نخستین گزارش خود، از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته‌است به ممنوعیت سفر گزارشگر ویژه پایان داده و به او اجازه ورود دهند.
گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران در گزارش نخست خود بر قصدش برای ایجاد مذاکراتی سازنده با مقام‌های جمهوری اسلامی، در جهت اجرای وظایفی که دارد، تاکید کرده‌است.
او با استقبال از وجود روحیه تعامل در پی دیدارش با نماینده جمهوری اسلامی، می‌گوید سفر احتمالی به ایران، برپایه ارتباطات و تماس‌های بدون مانع، اهمیت به‌سزایی دارد و به افزایش تعاملات بین گزارشگر ویژه و مقام‌های مسئول در امور حقوق بشر در جمهوری اسلامی، می‌انجامد.
جاوید رحمان در نخستین گزارش خود، با مروری بر گزارش‌های پیشین از سوی سازمان ملل و نهادهای ناظر، بار دیگر شماری از نگرانی‌های موجود در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را برشمرده‌است: از جمله این موارد نقض حق حیات (اعدام‌ها)، به‌طور مشخص اعدام متهمان نوجوان، شکنجه، حق آزادی تجمع، آزادی بیان و عقیده، حقوق زنان، تبارها و باورمندان به دین‌ها و آیین‌های مختلف، به شمار می‌روند.
او در عین حال خواستار توجه و مذاکره در مورد مسائل دیگری که موجب نگرانی ناظران حقوق بشر است، شده؛ از جمله نقض حقوق اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، وضعیت مدافعان حقوق بشر، وضعیت زندانیان دوتابعیتی و یا اتهام‌های مربوط به اعدام‌های دست‌جمعی در دهه ۱۳۶۰.
آقای رحمان با تاکید بر درخواست‌های دبیرکل سازمان ملل، مجددا از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته است به حبس افرادی که در جریان اعتراضات مسالمت‌آمیز بازداشت شده‌اند، از جمله راهپیمایان و معترضان ماه‌های اخیر، پایان دهند. این حقوقدان پاکستانی خواستار انجام تحقیقات در مورد مرگ بازداشت‌شدگان در زمان حبس و دیگر اتهام‌های وارد شده در مورد نقض حقوق زندانیان شده‌است.
جاوید رحمان در مورد اعدام متهمان در نوجوانی «عمیقا ابراز نگرانی» کرده‌است و از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته فورا اجرای حکم اعدام تمام کسانی که زیر ۱۸ سالگی مرتکب جرم شده‌اند را متوقف کنند.
این درخواست نیز تا کنون بارها از سوی نهادهای بین‌المللی، از جمله سازمان‌های وابسته به ملل متحد و نیز مدافعان جهانی حقوق بشر مطرح شده‌است. با این وجود این اعدام‌ها همچنان انجام می‌شوند. از جمله تازه ترین موردی که در مورد آن ابراز نگرانی شده، موضوع زینب سکانوند است؛ سازمان عفو بین الملل روز ۹ مهر با صدور بیانیه‌ای گفت خانم سکانوند که در سن ۱۷ سالگی «مرتکب جرم» شده احتمالا به‌زودی اعدام می‌شود.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران، خواستار توقف موارد شکنجه و دیگر آزارهای غیرانسانی در طول بازداشت و زندان، پایان دادن به تمامی موارد نقض حقوق زنان و احترام به حقوق اقوام و اقلیت‌ها شده‌است.
تهران هنوز به گزارش جاوید رحمان واکنشی نشان نداده‌است، اما تقریبا در تمامی موارد پیشین، این گزارش‌ها را رد کرده‌است. در واپسین ماه‌های ماموریت عاصمه جهانگیر، گزارشگر پیشین در امور ایران، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، گزارش او را «مجموعه ای از اطلاعات نادرست و پیش داوری های ناصواب» توصیف کرده و گفته بود تهران، گزارش و ماموریت گزارشگر ویژه را « به رسمیت نمی شناسد».
جاوید رحمان، ۵۱ ساله متولد شهر فیصل‌آباد پاکستان است و دکترای حقوق بین‌الملل دارد. این فعال حقوق بشر، تحقیقاتی در زمینه آزادی ادیان، قوانین جهانی حقوق بشر و قوانین اسلامی انجام داده و هم اکنون استاد دانشگاه برونِل لندن است. شورای حقوق بشر سازمان ملل، روز جمعه ۱۵ تیرماه، او را رسماً به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران معرفی کرد.
آندرس آگوئیلار، نخستین گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران در سال ۱۹۸۴ برگزیده شد. پس از او پرفسور ریندالدو پول به این مقام برگزیده شد که بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۲، سه بار به ایران سفر کرد اما پس از سومین بار، ورود او به ایران ممنوع شد. بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۱ کسی در این مقام برگزیده نشد. سپس احمد شهید، عاصمه جهانگیر و در نهایت جاوید رحمان در این مقام انتخاب شدند.




نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

قطعه شعری از شیرکو بیکس

در اين گزيده، شيركو پديده هاي طبيعي را طوري وصف مي كند كه  از تاريخ و بي عدالتي جوامع انساني به ارث برده است. ديروز در پي كشته شدن يك كولبر در ازاي نان در سرزمين مادراش اين شعر شيركو را به يادم مي آورد. برای کسانیکه حتی در سرزمین خودشان غریب هستند. از زمانی که کوچ هست،کوچ می کنم از زمانی که آتش هست، می سوزم از زمانی که آب هست،غرق می شوم از زمانی که تیغ هست، قربانی ام از زمانی  که  خاک  هست،  بی خاکم از زمانی  که  کوه  هست، سقوط می کنم از زمانی  که  دار  هست،  حلق آویزم من  قبل  از  موسی  آواره  بودم پیش از مسیح  مصلوب  شده بودم پیش  از دختران قریش زنده به گور شدم پیش  از  حسین  سرم  را  بریدند

زندانهای ایران هرگز برای زندانیان سیاسی امن نبوده است

به قلم  پانته‌آ بهرامی، انتشار در ایندیپندنت فارسی قتل علیرضا شیر محمدعلی در زندان فشافویه ( درجنوب تهران، خرداد امسال) در حالی انجام گرفت که توجه رسانه‌های ایران و جهان  بر روی موضوع تنش در خلیج فارس و تحریم های ایران قرار داشت و لذا این موضوع پوشش لازم رسانه ای را نگرفت. دقت در این قتل و نوع  خشونتی که در آن به کار برده شده، یعنی وارد کردن ۳۰ ضربه چاقو به قلب و بدن یاد آور قتل پروانه و داریوش فروهر، شاپور بختیار،  فریدون فرخزاد است. همه این افراد با سلاح سرد به عبارت دیگر با چاقو و ضربات بسیار متعدد، کشته شدند. صرف‌نظر از تفاوت این افراد، حلقه‌ای مشترک آنها را به هم وصل می‌کند و آن مخالفت با نهاد قدرت در ایران است، گفتمانی که آزادی های سیاسی را محدود می‌کند، در زندگی اجتماعی و نوع پوشش دخالت می‌کند و بالاخره به نوع اندیشه آنان نیز تعرض می‌کند. نکته دیگر تداوم این قتل ها در سه نسل مختلف است، در سال ۱۳۷۰ هنگامی که قتل شاپور بختیار در فرانسه رخ داد او ۷۶ ساله بود، فرخزاد به هنگام قتل در آلمان ۵۶ ساله و علیرضا شیر محمد علی تنها ۲۱ سال داشت. بنابراین صدای مخالفت با گفتمان ق

چرا اطلاعات پزشک اصلی پزشکی قانونی سنندج را بە قتل رساند؟

آواتودی برپایە گزارشهای رسیدە بە آواتودی دکتر فاروق اقلیمی پزشک اصلی پزشکی قانونی سنندج و مریوان روز٢١ ژوئیە برابربا ٣١ تیر ماه ٩٧ در سنندج توسط ماموران ویژە اطلاعات و با تزریق سرنگ هوا در بیمارستان بە قتل رسید . دکتر فاروق اقلیمی پزشک اصلی پزشکی قانونی سنندج از سە ماه پیش از بە قتل رسیدن فراری بود و سعی میکرد از طریق بستگانش در خارج از کشور از ایران خارج شود. دکتر اقلیمی در ٢١ ژوئیە  برای برداشتن مدارک شخصی بە منزل خود در منطقە شالمان سنندج رفت. ولی از آنجا کە خانەاش تحت نظر اطلاعات قرار داشتە دقایقی پس از ورود توسط ٧ مامور لباس شخصی اطلاعات کە یکی از آنھا ماسک پزشکی بر صورت داشت زیرا از ماموران محلی اطلاعات بود، خانەاش محاصرە شد. بصیرە ھمسر دکتر اقلیمی ابتدا از باز کردن درب منزل خودداری کرد. ولی ماموران درب خانە را شکستند و با زور وارد شدند. سپس یکی از ماموران اطلاعاتی دکتر اقلیمی را کە  قصد نداشت تسلیم شود، از طبقە چهارم بە پایین پرتاب کرد، با اینحال دکتر اقلیمی هنوز زندە بود و تحت الحفظ بە بیمارستان سنندج منتقل شد . دکتر اقلیمی خود نسخەاش را نوشت و در ملاقات کو